Viking servicebil på uppdrag.

Om Viking

Viking är ett av Nordens största transport- och bärgningsföretag. Vi arbetar ständigt med fokus på kundnöjdhet och utveckling av vårt varumärke.

Viking hjälper tusentals bilister varje dag. Vi gör i första hand allt vi kan för att du skall komma vidare i egen bil och annars försöker vi hjälpa till med hyrbil.

Viking Vägassistans ingår ingår i koncernen Viking Assistance Group som är Norges största bärgning- och assistansaktör. Viking Group växer snabbt och har idag kontor med larmcentral i Stockholm, och rikstäckande nätverk av stationer i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vi erbjuder kunniga larmoperatörer med god kompetens och erfarenhet av alla typer av assistanser och fordon; alltifrån mopeder till tunga lastbilar och maskiner. Vi har många internationella partners som ger oss möjlighet att hjälpa kunder över hela Europa.

Med våra landsomfattande stationsnätverk i hela Skandinavien besitter vi en unik styrka som koncern: oavsett var i Skandinavien våra kunder behöver vägassistans, får de hjälp av en Viking. Våra bärgningsbilar och vägservicefordon är alltid redo att hjälpa dig vidare på vägen. I Sverige når du oss alltid på det rikstäckande larmnumret 020-100-100 dygnet runt – året runt.

Viking levererar

 • 1 600 000 samtal

 • 500 000 assistanser och transporter

 • 95% genomsnittlig svarsfrekvens

 • 97% nöjda kunder

Vägassistans i hela Sverige och Europa

Viking erbjuder vägassistans i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Dessutom hjälper vi bilister i hela Europa genom vårt nätverk av internationella partners. Vi säkerställer effektiv och säker mobilitet för fordon, passagerare och fordonsinnehåll, oavsett var stilleståndet inträffar.

 • Fyra av fem gånger får våra servicebilar igång din bil på plats

 • I snitt har vi en servicebil på plats hos dig inom 60 minuter

 • 97 % kundnöjdhet

Vägassistans i hela Sverige och Europa.

Kontroller och tester av fordon

Viking Kontroll är en 100% neutral och godkänd aktör inom bedömning av fordon i Sverige. Viking Kontroll erbjuder tillståndsrapporter, teknisk bedömning och fordonsvärdering med moderna lösningar för att förenkla hela inbytes- och vidareförsäljningsprocessen.

 • Neutral aktör inom bedömning av fordon

Värderare som tar kontroll över fordon.

Flexibla och lönsamma företagstjänster

Viking levererar snabba, pålitliga, kvalitetssäkrade och ekonomiskt effektiva transport- och räddningstjänster till våra kunder. Vi erbjuder standardiserade lösningar till mindre företag som vill komma igång snabbt, och skräddarsydda paket till företag med större behov.

 • Anpassade paket, lösningar och avtal

 • Ledande i Norden

 • Prioriterad assistans dygnet runt

Bärgning av tunga transporter och persontransporter.

Våra partners

Viking har mångårig erfarenhet och kompetens som utförare och leverantör av tjänster inom bärgning, väghjälp, kundtjänst och transport. Vi är stolta över vårt omfattande samarbete med olika branscher både i Norden och resten av världen; samarbeten som har gjort oss och fortfarande gör oss till en kompetent och trygg partner för allt inom bärgning- och vägassistans.

Viking har mångårig erfarenhet och kompetens

Reseassistans

Viking erbjuder reseassistans till resenärer utomlands på uppdrag av nordiska försäkringsbolag, samt till internationella försäkringstagare som reser i Norden.

Man på flygplats.