Kör försiktigt hem i jul!

Hamnen i Stockholms innerstad.

Viking önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi vill att alla ska komma fram till resmålet i jul. Därför är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder och vara förberedd för resan. Det är alltid bättre att komma fram lite sent än att inte komma fram alls.

Is och snö kan skapa farliga situationer

Runt juletider är det oftast riktigt vinterväglag på de flesta vägar och det är viktigt att iaktta försiktighet och starta i god tid samt anpassa hastigheten till väglaget. Se till att bilens rutor är isfria och att du har borstat bort snö från hela fordonet.

Starta din resa i god tid för att undvika onödig stresskörning och ha i åtanke att jultrafiken kan vara extra intensiv. Håll avståndet och anpassa hastigheten efter både vägbananan samt de rådande väderförhållanden. Tänk på att dina medtrafikanter också vill komma hem till sitt resmål.

Bilbatterier tål inte kyla och kan vara en orsak till avbrott i din resa

Bilbatterier är inte så förtjusta i kyla och om bilen står still under en längre tid i minusgrader så kan det påverka batteriets fårmåga. Se till att batteriet är laddat och i god kondition. Det är lite besvärligt att kolla laddningen i batteriet samt batteriets bäst före datum, men om batteriet inte är fulladdat märks det ofta på att bilen är svårstartad och då är det bäst att ladda på batteriet för att undvika framtida startproblem.

God jul från oss på Viking och kör försiktigt

Planerar din resa och ser till att bilen är i god kondition innan du ger dig ut i jultrafiken så är du förberedd för en trevlig färd. Kör försiktigt och god jul önskar vi på Viking.

Skulle det mot förmodan vara så att du behöver hjälp vid ett plötsligt drfitsstopp så kan du alltid ringa oss på Viking på 020-100 100, dygnet runt och oavsett var du befinner dig i landet. Vi kommer snabbt till din undsättning.

Uppdaterad 20. januari 2023