Ta det lugnt på vägen hem från semestern

Bärgarbil från Viking står i ett gult rapsfält.

Sommarens semester närmar sig sitt slut och i samband med detta är det många som ska köra hem från flygplatser, stugor och bilsemestrar. Med många bilar på vägarna kan köer och ökad trafik snabbt byggas upp in mot städerna. Då är det viktigt att behålla lugnet och inte stressa, så att du undviker farliga situationer.

Låt inte trafik och andra bilister stressa upp dig på vägen hem

Nu när semestern går mot sitt slut och du börjar tänka på resan hem, är det viktigt att vara förberedd på att du inte är den enda som ska hem från semestern. Trafikolyckor ökar under sommarmånaderna, och detta inkluderar även hemresan. Många av trafikolyckorna uppstår som en följd av stress på vägarna, eftersom många bilister genomför farliga omkörningar och inte följer trafikmönstret för att komma sig fram snabbare.

När du förväntar dig att det blir mycket trafik och långa köer på vägen hem, hålls stressnivån nere och du blir inte lika överraskad över att hemresan kan ta längre tid än normalt. Sätt därför av extra gott om tid om du önskar att komma hem inom en viss tid. Vi rekommenderar att du följer trafikrapporterna så att du är uppdaterad och får översikt över var det är långa köer, där det kan ha inträffat en olycka som skapar kö, eller där det läggs upp till omvägar.

Undvik att genomföra farliga omkörningar och ha koll på trafiken

Det är många bilar på vägarna, och speciellt in mot städerna. Därför måste man förvänta sig att bli stående i kö innan man kommer sig hem. Tänk på att du inte kommer hem snabbare bara för att du stressar, och du sparar lite tid på att köra om en eller två bilar på vägen. Det är bättre att komma hem några minuter senare än att riskera att hamna i en bilolycka. På detta sätt bevarar du din och andras säkerhet på vägen.

Vi i Viking är redo att hjälpa till

Vi i Viking är redo att hjälpa dig dygnet runt nu mot slutet av sommaren. Om du skulle ha oturen att få problem med bilen på väg hem från semestern finns vi i närheten så att du snabbt kan komma dig tryggt hem. Ta kontakt med oss på telefon 020-100 100 eller beställ väghjälp direkt på vår hemsida.

Uppdaterad 3. oktober 2023