Förutsägbar inlämning av din leasingbil

Innan du lämnar in leasingbilen är det en bra idé att göra en förhandsbedömning av bilens onormala slitage. Detta ger dig en bild av vad som bör åtgärdas innan inlämning och minskar risken för oförutsedda och höga extrakostnader.

Vägledande pris: 1 695,-

Stressfri inlämning

Att leasa en bil innebär alltid risk för extra kostnader.

Om bilen har mer slitage än vad som kan förväntas efter leasingperiodens slut, påverkar detta din plånbok. Vad många inte vet är dock att man ofta själv kan reparera detta så kallade “onormala slitage”.

Spara pengar

Genom en förhandsbedömning får du en översikt över vad som bör åtgärdas innan inlämning.

Dessutom får du råd kring hur det kan göras till ett rimligt pris. Och här finns det mycket att spara! Om du lämnar in leasingbilen utan en förhandsbedömning och leasinggivaren upptäcker onormalt slitage, tar de vanligtvis ordentligt betalt för reparationer och mindre korrigeringar som du kunde ha åtgärdat själv.

Föreställ dig detta:

1

Du ska snart lämna in leasingbilen, men är rädd för att slitaget är större än det borde ha varit. Därför är du rädd för höga extrakostnader.

2

Du beställer en förhandsbedömning av bilens onormala slitage och får en översikt över vad som behöver åtgärdas och hur det kan göras till ett rimligt pris.

3

Efter att ha fått en översikt och tips, åtgärdar du småfelen själv. Samtidigt är du förberedd på att ett par större saker kanske måste repareras av yrkesproffs.

4

Du lämnar in leasingbilen med låga axlar, eftersom du är förberedd. Du vet vad de kommer att säga och vad du kommer att behöva betala. Samtidigt vet du också att du har sparat en hel del pengar genom att själv åtgärda småfelen.

Vanliga frågor

Är det något mer du undrar kring förhandsbedömning av onormalt slitage på din leasingbil? Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Övriga kontroller och tester